2012. november 29., csütörtök

2012=Apokalipszis?

Forrás
Eléggé aktuális téma, hiszen nemsokára itt a világvége... Egész pontosan 2012. december 21.-én. Hogy miért pont ezen a napon? A maja naptár itt ér véget, tovább nem számolják a napokat. Utána meghalunk, vagy minden megváltozik, ki tudja? A kérdés az, hogy ezt el kell-e hinnünk? Szerintem elég nevetséges a feltételezés is... A világvégét már számtalanszor megjósolták, és hányszor következett be? Egyszer se. Most miért lenne másképp? Miért kellene egyáltalán a majákra hallgatnunk? Főleg Európában, keresztény kultúrkörben, miért foglalkozik bárki is a majákkal? Hiszen Jézus is megmondta, "nem tudhatjuk sem a napot, sem az órát". Tehát nem tudjuk mikor lesz a világvége. Nem is lenne értelme, hogy tudjuk, mert akkor  fel tudnánk készülni rá, megpróbálnánk túlélni, satöbbi. És akkor az egész elvesztené az értelmét, lényegét.
Azt viszont tudjuk, hogy egyszer eljön majd a vég, az utolsó ítélet. De hogy mikor? Ki tudja... És túl fogjuk-e élni? Nem. De nem is baj, mert egyszer mindenki meghal. Az utolsó nap pedig feltámadunk. Addig viszont kár aggódni. Felesleges attól rettegni, hogy mikor halunk meg, hány nap van még hátra. Így nem lehet élni. Ne féljetek tehát, a világvége még várat magára! A karácsonyi ajándékokról pedig azért ne feledkezzetek meg, lesz még idén karácsony! :)
Mellesleg, David Stuart a legnagyobb élő maja-kutató is nevetségesnek tartja ezt az állítást. Sőt, már találtak olyan maja naptárakat is, amelyek tovább számolják az időt 2012-nél. Szóval semmi ok a pánikra! Ne hivatkozzatok a világvégére, ilyen címszóval ne kövessetek el butaságokat, ne vegyetek fel óriási hiteleket, ne herdáljátok el a pénzt! Viszont úgy élhetünk, mintha minden nap az utolsó lenne. De ez alatt nem a rettegést értem, hanem, hogy legyen értelmes minden napunk, legyen a lehető legszebb. Ne unatkozzunk, ne lustálkodjunk, és amit ma megtehetünk, ne halasszuk holnapra. Keressük a jó dolgokat, az élet szép oldalát, próbáljuk minél jobbá, szebbé tenni mind a magunk, mind mások életét is. :) Mondd el mindenkinek akit szeretsz, hogy szereted! Még amíg nem késő. Foglalkozz a családoddal, barátaiddal. Keresd az életed értelmét, ne csak tengődj. Szeress élni, és élj is! Amíg lehet. Mert nem tudhatod, hogy mikor lesz itt a vég. Lehet, hogy holnap, lehet, hogy egy év múlva, lehet, hogy 100 év múlva. De az biztos, hogy nem december 21.-én. :)

Mit gondoltok? Szerintetek lesz most világvége?


A nyereményjátékról ne feledkezzetek meg, legalább 20 jelentkezőt várok! :)

2 megjegyzés:

  1. Én sem igazán tudom komolyan venni ezt a világvége dolgot, már annyiszor ijesztgettek vele! Azzal pedig teljesen egyetértek, hogy igyekezzünk minden napunkat szebbé tegyük! :)

    VálaszTörlés

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...