2013. január 11., péntek

Programajánló Péntek - Miss Saigon

Sziasztok!

Itt az idei év első programajánlója! Remélem szerettétek eddig is az ilyen jellegű posztokat, mert én mindig élveztem megírni. :) Talán már tudjátok, hogy szeretek elmenni ide-oda. :D
Tegnap színházban jártunk a barátommal, a Miss Saigont néztük. Ezt a jegyet még akkor vettük, amikor az Elisabethen voltunk, és kedvezményesen adták. :) Tehát árban mindenképp megérte (2250 Ft), a helyünk se volt olyan rossz. Viszont szinte semmit se tudtam a darabról, csak annyit, hogy nagyon jó. De fogalmam se volt, hogy miről szól... Így eléggé meglepett rögtön a kezdés is.
Mikor bemondták a színházban, hogy erős hang- és fényhatásokra lehet számítani, kicsit megijedtem, nem nagyon bírom az ilyesmit... Nem zavar, csak megijedek a hirtelen zajoktól. xD És itt bőven volt belőle, lövöldözés, robbantás, ilyesmik. Szóval, aki ezt nem szereti, annak nem ajánlom a darabot. Viszont nagyon látványos volt, a díszletek, jelmezek hihetetlenül jók voltak! Egy újfajta technikát alkalmaztak, legalábbis én ilyet nem láttam eddig színházban, ez pedig a vetítés volt. Talán nem árulok egy nagy dolgot, a darab a vietnámi háború idején játszódott, főleg Vietnámban. Az elején kisfilmet láthattunk a háborúról, tényekről, ilyesmikről. Nagyon jól összekapcsolták a vetített képet a valósággal, viszont azt már nem árulom el hogyan, hadd ámuljatok ti is, ha megnézitek. :)
A történetről csak annyit, hogy van egy vietnámi lány, Kim, aki megismerkedik egy amerikai sráccal. A többit talán ki is lehet találni, de vannak ám még bonyodalmak. :D Az ő történetük eléggé szokványos volt akkoriban szerintem, de nem is az a darab lényege, hogy egy egyedülálló sztorit meséljen el. Mindenesetre nagyon szomorú volt, zsepit vigyetek! :)
A színészek zseniálisak voltak, mindenkit nagyon szerettem! Bár azt sajnáltam, hogy nem Feke Pál játszotta Johnt, de György-Rózsa Sándor se volt rossz. :) Vágó Zsuzsi is szuperül játszotta Kim szerepét, bár ugye nem nagyon van viszonyítási alapom, mivel csak vele láttam. :) Szabó P. Szilveszter pedig hozta a szokásos formáját, haláli jó volt! :D
Ami egy kis kritika, az a hangosítás, vagy az ének. Ugyanis nem mindig lehetett érteni, hogy mit énekelnek, ami azért elég zavaró volt, tekintve, hogy szinte végig énekeltek. 
Összességében nagyon nagyon jó darab volt, nekem nagyon tetszett, csak ajánlani tudom! :) Van benne egy-két érdekesebb jelenet, így egy 16-os karikát azért raknék rá. :D

Ti láttátok már? Esetleg kedvet kaptatok hozzá?

2 megjegyzés:

  1. Érdekesen hangzik, én is meg tudok ijedni a hirtelen hanghatásoktól! :) De tetszik a történet, köszi a beszámolót! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. Szerintem érdemes megnézni, nagyon érdekes! :)

      Törlés

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...