2013. február 28., csütörtök

Csacsogós Csütörtök - Válassz filmet!

Gondolkoztatok már azon, hogy mi alapján választotok filmet? Vannak fanatikusok, akik a kedvenc színészük összes filmjét megnézik. Vannak akik egy adott stílust kedvelnek. Esetleg rendezőt. Vagy talán operatőrt, producert. De ez ritkább eset. Mások a sztorira mennek. Könyvadaptációra mondjuk. Megint mások a látványra. Újabban a 3D-s filmeket kedvelik. De vajon a legtöbben mit néznek meg?
Meglátásom szerint rengeteget számít a reklám. Hogy a moziban, utcán, neten mennyire reklámozzák az adott filmet. Ha valamit nem látunk olyan sokszor, akkor valószínűleg nem is akarjuk megnézni. Ha nem emlegetik állandóan, nem folyik a csapból is az... De ez magától értetődő. És az is számít ugyebár, hogy a barátaink, ismerőseink mit mondanak. Ha valaki "megbízható" ember ajánl egy filmet, akkor azt sokkal szívesebben nézzük meg, mintha mondjuk egy idegen mondja, hogy milyen jó, vagy ha egy olyasvalaki, akinek az ízlésében nem bízunk. Például, ha a legjobb barátnőm ajánl egy olyan filmet, amit alapból mondjuk nem néznék meg, mert "túl durva" vagy ilyesmi, akkor az ő hatására megnézem mégis. :)
De vegyünk például egy olyan esetet, amikor van egy film, amit kb sehol se reklámoznak... Van is egy konkrét példám. Mégpedig a Napos oldal. Persze nem állítom, hogy nem reklámozták, de nem volt akkor a felhajtás körülötte, mint mondjuk a Skyfall körül. Ennek ellenére a Napos oldalt megnéztem, a Skyfallt (talán szegyénszemre) pedig nem. Írtam is róla egy ajánlót korábban. :) Nos, az Oscar-díjátadó nemrégiben volt ugyebár. :) A legjobb női főszereplő Jennifer Lawrence lett, a Napos oldal c. filmben nyújtott alakításáért. Persze a Skyfall is kapott egy-két díjat, például a legjobb hangvágásért. Amúgy vajon egy Oscar-díj, vagy bármilyen más díj mennyire befolyásolja egy film sikerét, nézettségét? Mivel ezek a díjak elismerést jelentenek, szerintem eléggé. Akkor már "biztos" jó az az adott film. Mondjuk a legtöbb esetben tényleg jó. :) Én is szívesebben nézek meg olyan filmet, amit valaki már pozitívan minősített. :)
A lényeg az lenne, hogy azért ne hagyjuk nagyon befolyásolni magunkat. Egy film lehet attól még jó, hogy annyira nem erőltetik ránk. :D Persze, senki se szeret kockáztatni, rossz filmet nézni. Főleg nem moziban. Kár letagadni, az emberek véleménye számít. De ugye ízlések és pofonok... Ami másnak tetszik, nem biztos, hogy nekem is fog, és fordítva.
Persze továbbra is lesznek filmajánlók a blogon, én is szeretem az ilyeneket. :)

De kíváncsi vagyok a véleményetekre. :) Milyen filmeket néztek? És mi alapján?

4 megjegyzés:

  1. En horror manias vagyok.es a reklamokra nem adok.sokszor kivagnak par jobb jelnetet es ennyi

    VálaszTörlés
  2. Én általában azokat a filmeket szeretem megnézni, amiknek tetszik az előzetese, de emellett passzol az érdeklődési körömbe! (Például egyetlen Bond filmet sem láttam, mert nem igazán érdekelnek..) Az Oscar-jelölt filmekkel viszont szeretek képben lenni, tavaly óta kicsit elmaradtam, ideje bepótolnom. :)

    VálaszTörlés

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...