2013. február 8., péntek

Könyvajánló - 19 perc

Sziasztok!

Tudom, rég volt már poszt, de elkezdődött az egyetemen az új félév, és minden nap későn értem haza. De most már igyekszem jobban beosztani az időt, majd előre megírom a cikkeket, hogy ne maradjatok napokig olvasnivaló nélkül. :)
Amúgy mostanában belevágtam az edzésbe is, na meg igyekszek egészségesebben étkezni. :) Hálás köszönet Lakkfan Verusnak, mert tőle kaptam kedvet hozzá! :)

Most pedig térjünk rá a könyvre. :) Talán emlékeztek, hogy nemrégen vettem ezt a könyvet, így már láthattátok a blogon. Viszont ajánló még nem volt róla, úgyhogy épp itt az ideje. :)
Elég hosszú és tartalmas könyv, de nagyon olvasmányos, így pár nap alatt végeztem vele. A történet két idősíkon fut, egyrészt a jelenben, másrészt pedig a múltban. A múltbéli eseményeket fokozatosan meséli el az írónő, míg csak el nem ér a jelenig. Nagyon nagyon jól van megszerkesztve, időzítve az egész! Nagyon tetszett ez a megoldás. :) Közben pedig több szereplő szemszögéből is megismerhetjük a történetet. Ami megint csak jó megoldás. 


Jodi Picoultról tudni kell, hogy nagyrészt kényes témákat dolgoz fel a könyveiben. Amiről az emberek álltalában hallgatnak... Ez a könyv is egy ilyen történetről szól, mégpedig egy iskolai lövöldözésről. Ilyen esetekről sokat hallani sajnos, de általában nem tudjuk meg a háttérsztorit. Itt viszont mindenre fény derül. A miértekre, hogyanokra. Hogy hogy jutott el idáig az illető. A végére összeáll a kép, és még talán kicsit meg is sajnáljuk a merénylőt. Olyan szánalomraméltó... És van egy lány, Josie, a bírónő lánya. Az ember önkéntelenül is azonosul vele (feltéve ha lány az olvasó :D), de a végére csalódnom kellett. A könyv végén ugyanis van egy fordulat, ami megváltoztat mindent. Hát eléggé sokkolt. Még most is a hatása alatt vagyok.
Az egész sztori elég durva, de érdekes is nagyon. Hogy mi folyik egy amerikai iskolában? Milyenek az erőviszonyok, kik a menők, kik a lúzerek? Mennyire csúnyán tudnak viselkedni az emberek, a gyerekek egymással! Ez mind elég elgondolkoztató. És mit tesznek a tanárok az iskolai erőszak ellen? Hát...
Nagyon ajánlom ezt a könyvet, mert tényleg érdekes és elgondolkoztató is! Bár csak erős idegzetűek olvassák, akik nem készülnek ki a durva történetektől!

Ti olvastátok esetleg? Vagy más könyvet az írónőtől?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...