2013. február 9., szombat

Filmajánló - Anna Karenina

Ismét moziban jártunk, ezúttal az Anna Kareninát néztük meg a barátommal. :) Még a múltkor láttam a plakátját, hogy lesz majd a mozikban. Amint lehetőségünk adódott már rohantunk is megnézni. :D Még jó, hogy foglaltunk jegyet, mert méteres sor állt, és a teremben is rengetegen voltak. Hiszen ugye ez egy új film, és azért elég ismert témát dolgoz fel. A lényeg az, hogy sikerült megnézni, és nagyon szuper volt! Annyira, hogy szívesen újranézném! :)



A sztorit talán mindenki ismer, legalább nagyjából. :D A könyvet én félig olvastam csak el, de majd bepótolom. :) Oroszországban játszódik, a 19. században járunk. Anna elmegy testvérét meglátogatni, hogy jobb belátásra bírja, ugyanis a pasi megcsalta a feleségét. Az úton Anna megismerkedik Vronszkij-jal, akibe aztán mindenhol belebotlik. Ez persze nem véletlen, a férfit eléggé lenyűgözte. Ezek után ki lehet találni mi történik. A probléma csak az, hogy Anna házas, és nem is akárki a férje, hanem egy befolyásos arisztokrata. Ezek után kezdődnek a bonyodalmak.
Tehát ugye a sztori adott, köszönjük Lev Tolsztojnak! :) A film látványvilága elég érdekes és szokatlan, ugyanis olyan mint egy színházi előadás, de közben valahogy mégis össze van keverve a valódi élettel. Nehéz elmagyarázni, meg nem is akarok sokat elárulni. :D Ez a momentum az elején kicsit idegesített, de végül megszoktam, sőt meg is tetszett. :) Nem mindennapi megoldás, az biztos.
A szereplők, színészek nagyon jók voltak. Keira Knightley is nagyot alakított, de Jude Law is jól játszotta Anna férjét. Anna szeretője számomra nem volt ismert, de ő is egész cuki volt. :D Szóval mindenki remek volt szerintem!
Nagyon érdekes és látványos film volt, ajánlani tudom csak. És érdemes elgondolkozni a mondanivalóján is. A szerelem képes mindenre? Érdemes-e mindent eldobni érte? Honnantól éri meg? És vajon bele lehet-e őrülni a szégyenbe, a megaláztatásba? Hogy nem jelenhetsz meg semmilyen társasági eseményen anélkül, hogy ne mutogatnának ujjal rád, hogy "nézd, ő az"? Megéri mindez? A szerelemért, a boldogságért? Ez a film nagyjából erről szól. Nézzétek meg, tanulságos! :)

Ha esetleg láttátok már, hogy tetszett? :)

2 megjegyzés:

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...