2013. február 12., kedd

Filmajánló - Viharsziget

Újabb filmajánló következik, méghozzá most egy kis félelmetes, rejtélyes thriller. ;) Ilyeneket nem sűrűn nézek, de ezt egyik barátnőm ajánlotta, és gondoltam akkor teszek egy próbát vele. :) Nem is kellett csalódnom, bár nem gondoltam, hogy ennyire durva és sokkoló lesz! Mind lelkileg, mind látványilag félelmetes és ijesztő volt.


A színészeket tekintve igazán jó a felhozatal. A főszerepet Leonardo DiCaprio játssza, akit nagyon bírok. :) Mellette még felbukkan Mark Ruffalo is, na meg persze Sir Ben Kingsley és Michelle Williams. :) Igazán jót alakítottak, remek színészi játék volt. Michelle Williams félelmetesen jó Dolores szerepében.
A sztori egy rendőrbíróról szól, aki egy társával együtt ellátogat a Viharszigetre, hogy ott felgöngyölítsenek egy ügyet, bizonyos Rachel Solando eltűnésével kapcsolatban. Ezen a szigeten nagyon veszélyes rabokat gondoznak, akik a legsúlyosabb bűnöket követték el. Itt viszont pszichiáterek és ápolók foglalkoznak velük... Az egész annyira megrázó, és félelmetes. Miközben nyomoznak, érdekes dolgok derülnek ki. Teddy-t (DiCaprio) folyamatosan hallucinációk gyötrik, melyek főszereplője a felesége, aki már meghalt. Ezekből az álmokból apró részletek derülnek ki, amik később fontosak lesznek, és a végén össze is áll a kép. Akkor pedig telibevág... Teljesen sokkolódtam. Olyan fordulat következik be, ami mindent megváltoztat, ami mindent más megvilágításba helyez. Elképesztő!

Nagyon tudom ajánlani, elég elgondolkoztató. Mikortól számít valaki őrültnek? Honnan tudom magamról, hogy én nem vagyok az? Mi történik, ha kiderül, hogy amit eddig hittem, ahogy eddig éltem, az mind csak hazugság, képzelődés?

Tényleg csak erős idegzetűek nézzék meg, és ne késő este, lefekvés előtt! :D

Láttátok már esetleg? Néztek ilyen jellegű filmeket?

6 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszett ez a film. =) Én egy időben szinte csak ilyeneket néztem, meg horrort. Mostanra kicsit csillapodott ez a szenvedélyem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A horrort én annyira nem bírom, inkább thriller. :D Tudsz a Viharszigethez hasonlókat ajánlani? :)

      Törlés
  2. Imádtam ezt a filmet, én nagyon szeretem a hasonló thrillereket! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez egyszerűen fantasztikus volt!
    Nagyon jó a történet, több fordulattal, kiváló befejéssel!
    Nem maradt elvarratlan szál.
    Ez az egyik olyan film, ahol nincs hiányérzetem.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok hol lehet megnézni a filmet mert nem tudom sehol sem köszönöm

    VálaszTörlés

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...