2012. október 4., csütörtök

Rómának szeretettel - filmajánló

Hétfőn egyik barátnőmmel kedvet kaptunk a mozizáshoz, úgyhogy el is mentünk. :) Egy darabig válogattunk, hogy mit is nézzünk meg, vaciláltunk a Ted és a Rómának szeretettel között, végül az utóbbi győzött. És szerintem jól döntöttünk, mert nagyon jó film volt, még mindig a hatása alatt vagyok. :D



A hangulata, a képi világa nagyon megfogott. :) Amúgy is szeretem Olaszországot, Rómát, és egyszer (vagy a kár többször) szívesen végigutaznám. :) És az olaszok, hát érdekes egy népség, de nagyon szeretnivaló. :D  Van egy temperamentumuk, az biztos, de szívesen megismerkednék párral. És az a nyelv, valami gyönyörű! Ha lesz időm és energiám, biztos megtanulok olaszul!
Kedvcsinálónak itt a film zenéje. Ez vonult végig az egész filmen szinte, és már megadta neki a páratlan olasz hangulatot. Annyira jó ez a zene is! :)


Előljáróban meg kell jegyeznem, hogy a filmet Woody Allen rendezte, szóval így készüljetek. Szerintem nagy figura, vicces ember, én kedvelem. :D Van egy sajátos humora. :D
Több szálon fut a történet, ami mindig vicces tud lenni, vagy legalábbis érdekes. Van egy fiatal házaspár, akik Rómában akarnak letelepedni, de valahonnan vidékről jöttek. Hát, érdekes az is, hogy mi fog velük történni.
Aztán ott van az építésznek készülő srác (Jesse Eisenberg - The Social Network), aki a barátnőjénél él jelenleg. Őket pedig meglátogatja a barátnő legjobb barátnője (Ellen Page - Eredet, Juno). A többit pedig ki lehet találni. :D Közben ezeket az eseményeket kommentálja egy pali (Alec Baldwin), tanácsokat osztogatva.
Van még egy tipikus olasz család, egy szép szál olasz legénnyel, aki megismerkedik egy amerikai lánnyal. És itt jön a képbe Woody Allen, de mindent azért nem akarok elárulni. :D
Nézzétek meg, mert a film nem csak vicces, de komoly mondanivalója is van! Elképesztő, és mennyire igaz...

A színészi gárda megint remek, feltűnik benne még a híres olasz színész Roberto Benigni (Az élet szép) is, és még sokan mások, többek között Penélope Cruz. :)

Esetleg láttátok már a filmet? Ha nem, nézzétek meg! :)

Egy kis emlékeztető: 50 követő -> jó kis nyereményjáték! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...