2012. október 14., vasárnap

Bőr csodák - Matra ékszerei



Nemrégen ajánlották a figyelmembe Matra csodálatos ékszereit. Rögtön megtetszett, mert igazán szépek és igényesek. Nagyon szeretem az egyedi, kézzel készített ékszereket, amik nem tucat gyártmányok. Megkerestem Matra-t (Fazekas Márta), és csináltam vele egy interjút az ékszerei kapcsán.

Virágos gyűrű
Ha érdekel az interjú és a szép ékszerek, akkor olvass tovább! :)



Mióta készítesz ékszereket?


Az ékszerkészítést körülbelül három éve kezdtem, akkor kezdetleges egyszerűséggel leginkább gyöngyfűzéssel foglalkoztam. Később jött a textil, és nemrég a valódi bőrből készült ékszerek készítése.

Szereted-e csinálni? Mit érzel közben?

Nagyon szeretem csinálni, az alkotó vágy már kiskoromtól kezdve bennem van. Csodálatos dolog, hogy az ember a puszta két kezével miket készíthet. Nagyon szeretek még fotózni, festeni, rajzolni és a szakmám is, a gyógymasszőrség, a puszta kézzel való gyógyításról szól.

Van-e valami üzenete az ékszereidnek? Kinek szánod?
Az ékszereimet elsősorban olyan lányoknak, nőknek szánom akik, a mai műanyag és gyári bizsurengetegekben az egyediségre és különlegességre vágynak.
A legtöbb ékszeremből egyetlen, jóformán megismételhetetlen darab készül. Illetve mindig szívesen fogadom, ha valaki megkeres a saját elképzeléseivel, mert akkor az a bizonyos ékszer tényleg egészen önmaga lehet.

Átlagosan mennyi ideig tart egy ékszert elkészíteni?  Miből készíted?

Most leginkább bőrékszereket készítek, bőrvirágokat például. Ott minden egyes szirmot egyenként vágok ki, és hőkezelek, majd illesztem össze. Ez igen időigényes, és sok odafigyelést kíván.(Akár több órát is igénybe vesz egy egy alkotás.)







Hogy születik meg egy új ékszer?
Egy szín, egy érzés, egy forma is ihletet adhat egy-egy új ékszer megszületésénél, van, hogy elkészítek egy virágot, és a vevőre bízom, hogy miként szeretné viselni, akár brossként, gyűrűként, medálként... Keresem, kutatom azokat az új anyagokat, melyekből ékszert lehet készíteni, és folyamatosan igyekszem megújulni, technikáimat fejleszteni.

Mit szeretnél elérni az ékszerkészítés terén?
Az internetes árusítással lehetőségem nyílt arra, hogy olyan emberekhez is eljuttathattam az ékszereim, akik eddig nem is hallottak rólam, de igen nagyra értékelik őket. Ez számomra leírhatatlan öröm. Az ország mindenféle pontjáról, külföldről is voltak már vevőim, fantasztikus érzés hogy "egy kis darabka tovább él belőlem" valakinél valahol egy ékszeremben.
Célom, hogy minél több emberhez eljusson az ékszereimből, ezzel is kiemelve a saját stílusukat, egyéniségüket, nőiességüket!


Ha tetszenek az ékszerek, itt tudsz venni: meska.hu
Matra-nak facebook oldala is van: itt

Remélem nektek is tetszenek az ékszerek, mert nekem nagyon. :) Szép, igényes munka és nem is drága. Mit gondoltok?

2 megjegyzés:

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...