2012. október 6., szombat

Könyves kívánságlista

Tegnap könyvesboltban jártam (az egyik kedvenc boltom :)), és elég sokáig nézelődtem. Mondtam már, hogy nagyon szeretek olvasni, imádom a könyveket, elveszni egy-egy regény világában, de az albumokat, tudományosabb könyveket is szeretem. :)
Elég sok jó könyvet láttam, így most összegyűjtöttem ide ezeket. Csak az a probléma, hogy pénz is kellene hozzá, főleg, hogy annyira drágák már a könyvek... Na szóval, itt az én "kis" kívánságlistám:

1. Elsasser Klaudia: Klasszikus divat

Ugye nagyon érdekel a divat, ezért szívesen olvasnék is róla. Ez a könyv elég igényesnek tűnik. :)

A könyv remek utazás az évtizedek divatjában: felderíti a legfontosabb divattervezőket, sziluetteket és formákat, nyomásokat és anyagokat, valamint a 20. század nagy hatású márkás öltözékeinek egyéb részleteit és sajátosságait. Bemutatja az adott kor divatmozgalmainak hátterét, miközben megismertet az adott időszak mesterségbeli fogásaival is. Legyen szó akár egy 1950-es Christian Dior ruháról, akár egy 1970-es évek beli Emilio Pucci ingről, a híres divattervezők korabeli öltözékei igen keresettek, a századelő darabjai pedig igen szép kézművesmunkák. A könyvet vásárlási kalauz, a divatkifejezések jegyzéke, valamint a legnevesebb divattervezők és műhelyek katalógusa zárja.

Forrás: bookline

2. A stílus királynői - 10 nő, aki forradalmasította a divatot

Ez a másik igazán szép könyv, ami a divatról szól. Szeretném egyszer a polcomon látni. :)


"Divat és stílus között finom választóvonal húzódik, még akkor is, ha a két fogalmat gyakran összekeverik. Eltérő jelentést hordoznak, de az egyiket nem érthetjük meg a másik nélkül. Az amerikai Vogue 1976. szeptemberi száma ezt írta: "A stílus nem függ a divattól. Olyan emberek, akiknek van stílusuk, elfogadhatják vagy figyelmen kívül hagyhatják a divatot. Számukra a divat nem követendő, hanem alakítandó, olyasvalami, amit magukévá tehetnek, vagy el is utasíthatnak. A stílus spontán dolog, isteni adomány, amellyel csak kevesek vannak megáldva."

Forrás: bookline

3. Nélkülözhetetlen desszertek

Hát ez a könyv szerintem magáért beszél. :) Azt is tudni kell rólam, hogy szenvedélyesen szeretek sütni-főzni, recepteket gyűjtögetni, így tehát magától értetődő volt, hogy egy ilyen könyv is itt fog szerepelni a listában. Főleg egy desszertes. Mert nincs is jobb egy finom süteménynél. :)

Amit a könyv ígér: "A kötetben található édességekkel elkápráztathatja legínyencebb vendégeit is!"

Forrás: bookline





4. Karin Ebelsberger: Pralinék és bonbonok

A bonbonkészítés megint egy nagy szenvedélyem, de gondolom ezzel se árultam el újat. :D Ezt a könyvet már nagyon régóta keresem, de eddig nem láttam még sehol. Most is csak a neten bukkantam rá, előjegyezni lehet csak.

Kívül fényes és ropogós, belül mennyeien lágy: a praliné minden érzékünket kényezteti elegáns külsejével, illatával és mindig változatos aromáival. Nem kell többé vágyakozva csodálnunk a pralinéüzletek kirakatait - mi magunk leszünk a cukrászok!

Forrás: bookline




5. Saját készítésű pralinék és bonbonok

Még egy bonbonos könyv, ezt nemrégiben fedeztem fel, de rögtön megtetszett. Persze már a címe megfogott. :D És még ajándékdobozokat is adnak hozzá, szóval tuti megéri. :) Ezt is szívesen tudnám otthon. :D








6. Fábián Janka: Lotti öröksége

Már olvastam az Emma trilógiát Fábián Jankától, és nagyon tetszett, szóval erre is kíváncsi vagyok. :)

A Zemplén vármegyei dúsgazdag Ághfay báró nyughatatlan, lázadó természetű fia – apja akarata ellenére – egy nála idősebb és elvált színésznőt vesz feleségül. Bálintot a francia forradalom eszméi is vonzzák; belekeveredik a Martinovics-féle összeesküvésbe, és ezért az életével fizet.
Elárvult kislányát, Lottit apja egykori házitanítója, Lőrinc mester veszi magához. A lány – akinek sejtelme sincs előkelő származásáról – kiváló oktatásban részesül. Nevelőapja, a nagy tudású kirurgus mellett még komoly orvosi ismereteket is szerez, de nő lévén, és kisebb testi fogyatékossága miatt nem gyakorolhatja a gyógyító hivatást. A talpraesett lány azonban megtalálja a kibúvókat, és Lőrinc mester oldalán még a győri csatába is eljut.
Közben nem is sejti, hogy élete nagy szerelmének beteljesülését nemcsak a fiú elérhetetlen társadalmi helyzete, de múltjának és családjának sötét titkai is akadályozzák. Sok hányattatás után Lotti végre ráeszmél, hogy a boldogság mindvégig karnyújtásra volt tőle. 

Forrás: bookline

7. David Nicholls: Egy nap

A filmről lehet, hogy már hallottatok, vagy akár láttátok is. Nos, én még nem is láttam, nem is olvastam, de mindenesetre érdekel a sztori. :)

Két évtized, két szerelmes, egy nap - így hangzik a regény mottója, mely frappánsan vázolja fel a könnyed, mégis színvonalas románcairól már korábban is ismert David Nicholls új sikerkönyvének tartalmát. Emma és Dexter története egyetemi ismeretségükkel kezdődik. Az egymást eleinte csak kerülgető fiatalok a diplomaosztó buli után kalandos éjszakát töltenek együtt. Ám a sors úgy hozza, hogy noha jó barátok maradnak, az útjaik elválnak: Emma munkát keres, a jómódú családból származó Dexter pedig utazgatni kezd. Szerelmek, konfliktusok, félreértések és tragédiák szálainak bonyolult szövevénye bontakozik ki az olvasó előtt, ahogy évről évre követi a fiú és a lány életének eseményeit. Hihetetlen sikerű romantikus történet, mely a kritikusok és az olvasók szokatlanul egybehangzó véleménye szerint kétségtelenül a legeredetibb és legjobb szórakoztató szerelmes regény a Bridget Jones naplója óta.


Forrás: bookline


8. Nicholas Sparks: Az őrangyal

Rengeteg könyvet olvastam már Nicholas Sparkstól, és ő az egyik kedvenc íróm. :) Nem is véletlen, hiszen nagyon jól tud írni. Sajnos még nincs meg az összes könyve, de tervbe van véve, ezért is került ide ez. :)

A fiatalon megözvegyült Julie egy kisvárosban lakik, ahol az emberek jóformán mindent tudnak egymásról. Hűséges társa Singer, a dán dog, akit elhunyt férjétől, Jimtől kapott ajándékba. A nehéz időkben a barátok féltő gondoskodással veszik körül Julie-t, s egyikük, Mike titokban gyöngéd érzelmeket táplál iránta. Amikor a fiatal özvegy megismerkedik a jóképű és gáláns mérnökkel, Richarddal, aki csak nemrég költözött a városba, úgy tűnik, minden esélye megvan arra, hogy ismét boldog legyen, miközben Mike úgy érzi: ha most nem lép a tettek mezejére, minden reménye szertefoszlik. Vajon melyikük nyeri el végül Julie szerelmét? Ki kerül ki győztesen a titokzatos idegen és a városlakók körében közkedvelt férfi párviadalából? Miféle veszély fenyegeti a fiatalokat és nehezen megtalált boldogságukat?

Forrás: bookline




10. Scott Kelby: A digitális fotóskönyv 4.

Fotózni is nagyon szeretek, de sajnos még nem vagyok elég profi, úgyhogy kell még magam fejleszteni. :) Az első három könyv már megvan, és nagyon hasznos, csak ajánlani tudom. 
Scott Kelby igazán humorosan és érthetően ír, nem használ olyan szavakat, aminek az ember a felét se érti. Ugyanakkor tényleg profi, és igyekszik átadni tudását.









11. Umberto Eco: A szépség története

Nagyon tartalmas és szép könyv, ennél fogva igen drága is. De szerintem megéri, mert elég igényes. Majd egyszer ezt is beszerzem, ha lesz rá elég pénzem. :)












Még elég sok könyv van, aminek nagyon örülnék, de azt hiszem egy posztba elég ennyi is. :) Remélem nektek is tetszenek, amiket összeválogattam, mert én nagyon örülnék bármelyiknek. :)

Szerettek olvasni? Milyen könyvek érdekelnek? Ezek közül megvan nektek valamelyik?

2 megjegyzés:

  1. Az Egy napot én filmben láttam, nekem nagyon tetszett! :)
    Én is nagyon szeretek olvasni, a Glmaour-napokon fel is használom a Libri kuponomat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy mondod! El is felejtettem, hogy van Libri kupon. Lehet, hogy megveszem az egyik kiszemelt könyvet. :)

      Törlés

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...