2012. október 21., vasárnap

Olcsó könyvek lelőhelye

Már korábban is említettem, hogy mennyire szeretem a könyveket, mennyire imádok olvasni. Van is egy-két könyvajánló, könyves kívánságlista a blogon. :) Most azokat a helyeket gyűjtöttem össze, ahonnan olcsón be lehet szerezni a legtöbb (új) könyvet. Mert tragédia, hogy mennyire drágák a könyvek manapság...

1. Könyvudvar

Helyszín: Budapest, V. ker., Múzeum körút 7. (47-49-es villamosról szállj le az Astoriánál)
Múltkor látogattunk el oda egyik barátnőmmel, és az egy dolog, hogy egy gyönyörű udvarban van, de az árakon nagyon meglepődtem. Hihetetlenül olcsó volt kb minden. A bolti ár töredékéért lehetett beszerezni a könyveket, a választék is elég nagy, elég logikusan, kategóriánként vannak elrendezve a könyvek.
Mindenképpen nézzetek el ide, mert megéri!




2. Első könyvsiker kölcsönző

Helyszín: több helyen van, de én a westendiben jártam (aluljáró szint, kb a legelején található)
Mivel ez nem csak könyvesbolt, hanem egyfajta könyvtár, kicsit bonyolultabban működik. De érthetően azért. :)
Minden könyv 17%-os kedvezménnyel vehető meg, kivéve, ha rá van írva, hogy mondjuk 50%-os. Ha megtetszik valami, akkor azt kifizeted. Kapsz egy kis törzsvásárlói kártyát, amibe belepecsételnek minden vásárlásnál. Ha öt pecséted van, akkor onnantól minden könyvet 25%-kal olcsóbban vehetsz meg. Otthon elolvasod a könyvet, ha annyira nem tetszik, akkor visszaviheted 15 napon belül, és az ár egy részét vissza kapod. A kölcsönzés díja 500 Ft. De szerintem jobban megéri, ha megtartod a könyvet. :)

3. Agavebolt

Ez egy webáruház, szóval a neten kell megrendelni a könyveket, amit személyesen is át lehet venni. (Oké, ez elég evidens :D) Ami jó benne, hogy szintén nagyon olcsón, minimum 25%-os kedvezménnyel kínálja a könyveket. Innen még nem rendeltem, de majd nézelődök még a honlapján.

4. Ulpius-ház

Gondolom ismeritek az Ulpius-ház kiadót. Én szeretem a könyveit, szerintem nagyon szépek, igényesek. Nekik van több boltjuk is, Budapesten egy csomó helyen. De van webshopuk is, ami azért jó, mert szintén 25% kedvezmény van a könyveikre, és szokott lenni 1+1 akció is.
Innen szemezgethettek: http://www.ulpiushaz.hu/

5. Stb könyv outlet

Helyszín: Lurdy ház, Budapest, IX. ker., Könyves Kálmán körút 12-14., földszint, a Háda környékén
Nem olyan nagy a választék, leginkább ismeretterjesztő könyvek, albumok vannak, de azért néhány regény is megtalálható. Viszont ez is elég olcsó hely, akár 500 Ft-ért vehetsz egy-egy könyvet.

Ti tudtok még ilyen helyeket? Szoktatok könyvesboltba járni?

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon hasznos bejegyzés volt! Az utolsó kettőt már ismertem, de a többit még nem. Köszi a tippeket! :)

    VálaszTörlés

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...