2012. november 5., hétfő

Emberi jogok 11-15

Nem tudom, hogy olvassa-e valaki, vagy van-e értelme ennek a posztsorozatnak, de ha már elkezdtem végigcsinálom, hiszen nem árt tudni a jogainkat, ugye. :)
Nézzük akkor a mostani öt videót. Amúgy érdemes őket megnézni, mert nagyon jók szerintem. És nem is hosszúak, szóval ez ne riasszon vissza senkit. :D

11. Bűnösségünk bizonyításáig ártatlanok vagyunk



Itt megint csak visszakapcsolunk ahhoz, hogy ne diszkrimináljunk. Hiszen itt is erről van szó tulajdonképpen. Nem kell meggyanúsítani senkit, csak azért mert egy kicsit más mint a többiek...! Ha világosan be tudod bizonyítani, hogy bűnös, akkor már lehet miről beszélni. De addig ne rágalmazz senkit, mert a végén te égsz, úgy mint ez a lány...

12. A magánélethez való jog


Ez is eléggé fontos, hiszen mindenkinek joga van a magánélethez. Ne vájkáljunk mások életében, ne avatkozzunk bele, ne kutakodjunk! Egyszóval, tartsuk tiszteletben mások magánéletét! Senkinek semmi köze hozzá, hogy kit szeretünk, mit csinálunk otthon, stb. Régen, még tinikoromban, ha valaki valami indiszkrét kérdést tett fel, amire nem akartunk válaszolni, akkor azt mondtuk: SKH (semmi közöd hozzá). És tényleg, ha nem vagytok olyan jóban, hogy elmondj valamit, akkor ne kelljen már közölni vele. Nincs köze hozzá! Persze mindezt udvariasan kell azért intézni. :)
Olyan aranyos a srác a videóban, én úgy meghatódtam. :) De helyesen cselekedett! Mindenkinek így kéne!

13. A mozgás szabadsága


Szép jog, kár, hogy nem adatik meg mindenkinek. De gondolom az is benne van, hogy a mozgáskorlátozottaknak is biztosítani kell minden lehetőséget, hogy ne érezzék magukat hátrányos helyzetűnek.

14. Jog biztonságos lakóhely kereséséhez


Annyira szomorú, hogy egyáltalán élnek így emberek, gyerekek. De mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy biztonságban éljen, hogy egyáltalán éljen.

15. Jog az állampolgársághoz


Azt hiszem ezt nem kell túlmagyarázni, nem is lehet. Egyszerűen jogunk van tartozni valahová. :)

Remélem most is tetszett ez a kis összeállítás, jövőhéten hozom a következő ötöt! :)
Aki pedig lemaradt volna, itt vannak a korábbiak: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...