2012. november 19., hétfő

Emberi jogok 21-25

Sziasztok!

Ismét itt a hétfő (gondolom örültök :D), szóval hoztam 5 újabb videót! :) Nézzük is őket!

21. A demokráciához való jog


Szép jog. De nem adatik meg sajnos mindenkinek, van ahol még mindig vannak diktatúrák... De például Magyarországon elvileg demokrácia van, vagyis a nép is beleszólhat a dolgokba, nem egyedül egy ember dönt el mindent. Hogy jó ez így vagy sem, mindenki döntse el maga. :)

22. Társadalmi biztosítás


Hm, ez tényleg jog lenne? Persze a rászorulókat meg kell segíteni, ezt én is elismerem. De úgy tudom, hogy egyes országokban, pl. Amerikában (USA) nincs ilyen, vagy legalábbis csak ha szerződést kötsz egy biztosítóval, vagy ilyesmi. Nem úgy van mint nálunk, hogy benne van az adóban, és nem kell külön fizetni érte. Mindenesetre jó, ha van aki segít. :)

23. A dolgozók jogai


Ez teljesen logikus. Hányszor hallottunk már olyat, hogy nem fizettek ki valakit. És mennyire igazságtalan ez a dolog. Az ember joggal várhatja el, hogy ha dolgozik, akkor fizessék is ki.

24. A játékhoz való jog


Ez talán azzal függ össze, hogy minden gyereknek joga van gyereknek lenni. Nem szabad meggátolni, hogy játsszanak, arra minden gyereknek szüksége van. De néha még a felnőtteknek is. :)

25. Jog a szálláshoz és az élelemhez


Sajnos tényleg így van. Attól még, hogy nem veszünk tudomást a problémáról, létezik. De nem is kell olyan messzire menni, hiszen hány hajláktalan él akár Budapesten, akár az ország többi részén. Van aki tehet róla, van aki nem. De nekik is joguk van ahhoz, hogy normális körülmények között éljenek. Az államnak valamit tennie kellene az érdekükben.

Ezzel a végére is értünk az e heti adagnak, nyugi már nincs sok hátra! :)
A korábbiakat innen eléritek.

Hogy tetszett? Ti mit gondoltok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...