2012. november 26., hétfő

Emberi jogok 26-30

Hihetetlen milyen gyorsan telik az idő, már megint hétfő. :D A hétvégém elég jól telt, pihenéssel, tanulással, filmezéssel. :) De itt egy újabb hét, tele újabb lehetőségekkel! :) Most viszont nézzük az utolsó öt videót, az utolsó öt jogot!

26. A tanuláshoz való jog


Bizony-bizony, jogunk van tanulni. :D Nem is gondolnánk, hogy milyen jó dolgunk van itt Európában, Magyarországon, hogy tanulhatunk. Pedig ugye a diákok nagy része nem szeret tanulni, én se mindig lelkesedem érte... Viszont a tudás nagyon hasznos lehet! Tanuljatok, amíg megtehetitek! :)

27. A szerzői jog


Azt hiszem, manapság már általános dolog ez, és szinte senki nem akad ki egy kalózmásolat láttán. Filmeket, zenéket töltünk le a netről, és közben bele se gondolunk, hogy ez tulajdonképpen lopás. Megkárosítjuk az alkotókat. Persze, lehet mondani, hogy nem veszem meg 3-4 ezer forintért mondjuk Pink CD-jét, mert nagyon drága, inkább letöltöm. De ők azért dolgoznak vele, pénzt fektetnek bele, nem szép dolog őket meglopni. Ugyan mondhatnánk, hogy amúgy is nagyon gazdag, nem számít neki pár ezer forint, de itt elvekről van szó... Érdemes elgondolkozni ezen!

28. Szabad és tisztességes világ


Nagyon szép elgondolás! Jó lenne egy ilyen világ, de azt hiszem csak álom marad. Persze lehet rá törekedni, hogy elérjük, de egy kicsit utópiának tűnik... :(

29. Kötelességeink/Felelősség


Annyira aranyos ez a videó. :) És igen, jogunk van tudni a jogainkat, ezért osztottam meg én is veletek. Jó ezekkel tisztában lenni! :)

30. Senki sem veheti el az emberi jogaidat


Ezzel el is érkeztünk az utolsó joghoz! Talán ez az egyik legfontosabb. Mindenki rendelkezik ezekkel a jogokkal, minden egyes ember. Ezt ne felejtsétek el! :)

Remélem tetszett ez a kis posztsorozat, és volt valami értelme is. :) Most már tudjátok milyen jogaitok vannak, úgyhogy bátran élhettek is vele. De azért csak óvatosan, ne feledkezzünk meg a kötelességekről se, és arról, hogy más embernek is vannak ilyen jogai. Ne korlátozzuk egymást!

Hogy tetszett?

A nyereményjátékra továbbra is tudtok jelentkezni: itt! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bátran írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...